Subtitrări cu simboluri în loc de diacritice – Corector

Aplicația poate fi descărcată apăsând link-ul următor:

DESCARCĂ CORECTOR SUBTITRĂRI

Pentru orice problemă întâlnită la folosirea acestui program, lăsați un comentariu la acest articol. În majoritatea cazurilor aplicația a reușit cu succes să corecteze subtitrările pentru a nu mai afișa simboluri.


Majoritatea subtitrărilor în limba română găsite pe internet sunt afișate incorect în player-ele video precum BSPlayer, VLC, Windows Media Player, etc. Pe majoritatea player-elor în loc de ș, ț, ă și î apar diferite simboluri, precum ºªþÞ și de cele mai multe ori ?. Motivul acestei afișări incorecte a diacriticelor este datorat encoding-ului selectat în mod greșit la salvarea subtitrărilor.

Pentru a remedia această problemă unii utilizatori au preferat să-și seteze encodingul de citire a subtitrărilor din player pe standardul ISO 8859-2, alții au adoptat o variantă mai costisitoare ca timp care necesită un editor precum Notepad, prin care înlocuiesc simbolurile ºªþÞ cu cele corecte șȘțȚ.

Din acest motiv am creat o aplicație care corectează subtitrările și le salvează în encodingul corect, lucru care permite afișarea lor corectă pe orice sistem indiferent de setările player-ului sau Windows-ului.

Actualizări 13.01.2014

 • acum pot fi trase simultan mai multe fișiere
 • “ã” este înlocuit cu “ă”

 

35 thoughts on “Subtitrări cu simboluri în loc de diacritice – Corector

 1. iunie

  Am instalat aplicatia, numai ca nu nu-mi apare niciun fisier in partea de jos a ferestrei si deci n-am ce trage in cutia gri. Cum trebuie sa procedez? Multumesc.

 2. razu Post author

  În partea gri trebuie pus fișierul care dorești să-l modifici, iar în partea de jos va fi afișat. Spre exemplu dacă fișierul este pe Desktop, îl tragi în cutia gri; poți face acțiunea asta de mai multe ori, în funcție de câte fișiere ai. După ce ai pus fișierele apeși butonul de salvare iar fișierele vor fi modificate.

 3. razu Post author

  Pe x64 a fost dezvoltat si am mai primit sesizari legate de aceasta problema. Din pacate nu am reusit sa o reproduc insa o solutie ar fi redeschiderea programului.

 4. Ionut

  A mers perfect! Mulțumesc foarte mult pentru program, este excelent!

  Dar ai putea să mai modifici ceva la el?… acel „ã” în loc de „ă” este foarte enervant…

  Nu e neapărat, doar dacă ai cum să faci această modificare și te plictisești…

 5. alex

  Nu merge sub nici o forma ,nu- mi modifica fisierele …imi arata ca au fost schimbare si modificate cu succes ,dara fara efect sunt pe x64.
  Care este solutia?

  Multumes anticipat!

 6. Sergiu

  foarte bun programelu, thanks a lot! 🙂

  Pentru cei ce nu reusesc,
  1. Trageti fisierul SRT sau SUB in casura gri.
  2. Apasati pe butonul salvare.
  3. Trageti din nou subtitrarea care a-ti reparat-o in bs player ca sa aiba efect.

 7. Adrian

  Nu credeam ca exista asa ceva, dar uite ca in seara asta mi-a venit mie sa caut pe google un „corector” de subtitrari si iata ca am dat de ceva folositor. Multumesc mult! 🙂

 8. bogdan

  Salut.Din pacate nu functioneaza pe Windows 8(8.1) 64bit.Poate incerci sa-l faci sa functioneze.Multumesc anticipat.

 9. Garfield

  Imediat dupa instalare aveam impresia unui fail, nimic nu misca, nu puteam trage fisier in chenar. Am inchis programelul si l-am redeschis. A mers perfect, ca un ceas elvetian. Extrem de rapid, extrem de eficient, ma bucur s ail am si singurul regret e ca nu am stiut mai de mult de existenta lui. Cele mai alese ganduri catre autori si distribuitorii softului! You DO make the world a better place! 😀

 10. Alin

  Merge si pe W 7 64 biti. Deschideti aplicatia, inchideti si redeschideti. Drag and drop si gata.
  Multumesc mult. Un an nou fericit!

 11. Andrei

  Mersi mult pentru soft. Esti foarte tare. Merge perfect pe Win 10 x64. Trebuie doar sa-l deschizi a doua oara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *